БЛАГОРОДНИ СЪРЦА СЪС ЗОНТИАНСКИ ДУХ

19:00:00ч. 19.05.2022

 

БЛАГОРОДНИ СЪРЦА СЪС ЗОНТИАНСКИ ДУХ

19:00ч. 2022-05-19

Благотворителен онлайн концерт с участието на:

Маги Джанаварова

Хор „Гласовете на Орфей“

Хор „Родина“

Балет от Националното училище за танцово изкуство, София

Самуел Соломон

Георги Петров

Мадлен Томова

Димитър Димитров

Никол Велинова

Те застават зад каузите:

Подкрепа за децата на героите в бяло – в помощ на децата на починалите на първа линия по време на битката с COVID-19 родни медици, сестри и санитари. Тази кауза бе основна в благотворителната инициатива „За децата на героите в бяло“, организирана в началото на 2021 г. от Българския лекарски съюз, Ники Кънчев и приятели.

 

Подкрепа за децата жертви на войната в Украйна.

 

Събраните средства от концерта ще бъдат разпределени между двете каузи.

 

За Зонта Интернешънъл:

Зонта Интернешънъл е водеща световна организация от професионалисти, създадена през 1919 г., с общ консултативен статут в Икономическия и социален съвет на Обединените нации, консултативен статут към ЮНЕСКО и статут на участник в Съвета на Европа. Зонта работи за овластяване на жените по света, чрез издигане на социалния, икономическия, здравния и политически статус на всяка жена. Нашите цели и задачи са да помагаме на жените и момичетата в региона и по света във връзка с образователното и професионалното им израстване; да им осигуряваме възможности за по-високо заплащане и постигане на икономическа независимост; да им гарантираме достъп до качествени и адекватни здравни грижи и да сложим край на насилието срещу жени, момичета и деца, като същевременно помагаме на оцелелите да изградят отново живота си.

 

За Фондация Зонта за жените:

От 1923 г. насам Зонта Интернешънъл е предоставила над 45,9 милиона щатски долара за овластяване на жените и момичетата и разширяване на достъпа им до образование, здравеопазване, икономически възможности и безопасни условия на живот. Чрез даренията за Фондацията на Зонта за жените Зонта Интернешънъл подобрява живота на жените, децата им и общностите, в които те живеят и работят. Образователните програми на фондацията са три – стипендия на името на Амелия Еърхарт, стипендия „Джейн М. Клаусман за жени в бизнеса“ и стипендия „Млади жени в обществените отношения“ (Young Women in Public Affairs). Средствата от този концерт ще подкрепят образователния фонд „Млади жени в обществените отношения“ (YWPA).

 

Организатори:

Ареа 05, Дистрикт 30, Зонта Интернешънъл обединяваща 12 клуба на Зонта Интернешънъл в България, Северна Македония и Румъния.

 

Партньори:

СУОБ "Мати Україна"

Български лекарски съюз

 

Всички участници - изпълнители и формации даряват своите изпълнения в името на каузите на концерта.