Хидън Оркестра @ JAZZ +

06.04.2011

 

В качеството на този проект, идващ от столицата на Шотландия Единбург, всъщност няма нищо случайно. В основата му стоят Джо Ачисън и Попи Акройд, които от доста време активно участват в културния живот на Единбург, като продуценти, композитори и изпълнители на филмова и театрална музика. Освен това в групата участват и барабанистите Тим Лейн и Джейми Греъм.

Музиката на Hidden Orchestra има "филмово" звучене. Но това не е единственото й преимущество. За нея спокойно може да се каже, че е многопластова и сериозна, което означава, че ще ви са ви нужни повече от един път, за да я усетите, но и че едва ли ще ви писне след няколко прослушвания. "Моята музка е резултат от влиянието, което са ми оказали композитори като Дебюси, Бах, Стравински, Арво Перт от една страна и съвремени артисти като Джон Мартин, Рейдиохед, Мадлиб, Годспийд, Експлоудинг Пластик и Скуеърпушър", споделя Джо Ачисън.
Без съмнение "Night Walks" е един от най-красивите албуми за 2010 г. Музиката в албума съчетава енергията и качеството на студийно продуцираните бийтове, но замествайки синти и дръм машините с напълно истински, акустични звуци и инструменти. Създадена е на принципа на контраста - експериментална, но слушаема, електронна и акустична, сложна и проста едновременно, мрачна но същевременно заредена с много енергия, объркваща и проста - създаваща усещането за едно пътешествие, или, както самия Ачисън я определя, "Размисли, породени от усамотена разходка в безкрайната нощна тишина".

Официален сайт на Хидън Оркестра: hiddenorchestra.com

В случай, че не можете да присъствате на събитието, STREAMER.BG ще го излъчи на живо.

Video Streaming: Antonio Forcione

Video Streaming: Antonio Forcione's AKA Trio @ JAZZ+

20:30 ч. 05.12.2012
гледания: 10476

Youn Sun Nah @ JAZZ +

Youn Sun Nah @ JAZZ +

20:30 ч. 07.11.2012
гледания: 4791 | коментари: 1

Излъчваме на живо: Ларс Даниелсон и Лешек Можджер @ JAZZ +

Излъчваме на живо: Ларс Даниелсон и Лешек Можджер @ JAZZ +

00:00 ч. 28.03.2011
гледания: 5776

Излъчваме на живо: Антонио Форчоне И Адриано Адеуале @ JAZZ +

Излъчваме на живо: Антонио Форчоне И Адриано Адеуале @ JAZZ +

00:00 ч. 16.03.2011
гледания: 4721